Apa yang terjadi ni ! Ajaran apa ni !

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Ajaran apakah ini?

Ini lah berlaku di sebuah tempat di mana mereka sedang berzikir. Tetapi tiba-tiba seorang daripadanya telah bangun dan menunjukkan keasyikannya yang teramat sangat.
Nak dikatakan mabuk tak juga.Nak dikatakan khayal dadah tak juga.Adakah orang ni merasakan nikmat dengan bacaan “zikir itu”
Mungkin bila kita merasakan kenikmatan dan kelazatan berzikir membuatkan kita akan melupakan semuanya.

Hindari beribadat secara berlebihan.

# Ada kisah 3 sahabat berlaku pada zaman Rasullullah s.a.w . Mereka bertanya bagaimana baginda beribadat.Setelah mereka diberitahu,mereka berkata:-Siapa kita jika dibandingkan dengan Rasullullah.Padahal seorang yang telah diampuni dosa-dosanya baik yang lalu dan masa akan datang.
Kemudian salah seorang dari mereka berkata”kalau begitu aku akan solat malam terus menerus dan tidak tidur .Yang seorang lagi berkata”aku akan berpuasa seharian penuh dan tidak akan berbuka.Yang seorang lagi berkata”aku akan memisahkan diri dari wanita dan tidak akan menikah selamanya”

“Apakah kalian berkata demikian dan demikian.Adapun aku ,demi Allah,sungguh aku adalah orang yang paling takut kepada Allah dan bertakwa kepada Allah di antara kalian.Akan tetapi bersamaan dengan itu,aku berpuasa dan aku berbuka.Aku solat dan aku tidur.Aku pun bernikah dengan para wanita.Dan siapa yang tidak suka menyukai sunnahku,maka dia bukan dari golonganku-Hadis riwayat Muslim.

Seharusnya kisah ini dijadikan pengajaran untuk kita bersama. Agar kita boleh berfikir sejenak.

Dipersilakan scroll ke bawah dan klik untuk menonton video ini sepenuhnya. Yang sudah menonton diucapkan terima kasih dan jangan lupa LIKE dan SHARE FB fanpage ini.

Sila tonton video: